Social Media makkelijk maken

, ,
social media makkelijk maken

Hoe actief ben je eigenlijk met je online marketing? Is Social Media al een onderdeel van jouw bedrijf waar je tijd en energie in steekt of schiet het er bij in terwijl je er wel van overtuigd bent dat het belangrijk is voor je bedrijf?
Ik ben erg overtuigd van de kracht van Social Media. Aanwezig zijn op bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn draagt bij aan je zichtbaarheid en zichtbaar zijn betekent dat mensen je leren kennen en vertrouwen.
Maar je denkt misschien dat het bijhouden van je Social Media je erg veel tijd kost. Dat kan inderdaad ;-) Maar met deze tips maak je Social Media makkelijk!

3 tips om het bijhouden van je Social Media makkelijk te maken

 1. Vooruit plannen

  Om zichtbaar te zijn op Social Media, moet je niet alleen een pagina of profiel hebben, maar ook berichten plaatsen. Om te voorkomen dat je elke dag veel tijd kwijt bent aan het plaatsen van berichten kun je berichten vooruit plannen. Je plant een bepaald moment waarbij je er echt even voor gaat zitten om een aantal berichten te schrijven. Ik merk dat ik dan gemakkelijke inspiratie krijg dan als ik elke dag een bericht schrijf. Dan kost het mij veel meer tijd. Op Facebook kun je op je bedrijfspagina makkelijk berichten inplannen. Op LinkedIn kun je bijvoorbeeld HootSuite gebruiken om berichten in te plannen.

 2. Gebruik van thema’s

  Om het je gemakkelijk te maken welke berichten je kunt plaatsen, kun je thema’s bedenken voor elke dag. Dan heb je altijd een houvast. Bijvoorbeeld als je een winkel hebt; op maandag een foto van nieuwe artikelen in je winkel, op dinsdag een aanbieding, op woensdag een aanbeveling van een winkel aanvullend op jouw producten, op donderdag een quote, op vrijdag een leuke kledingoutfit voor het weekend enz…
  Je kunt dit ook maandelijks doen; bijvoorbeeld elke maand 1-2 berichten om je nieuwsbrief te promoten, 1-2 berichten die verwijzen naar een e-book dat je hebt geschreven en 1-2 berichten die gaan over de evenementen die je organiseert. Zo kom je snel al een heel eind!

 3. Inhaken

  Een categorie berichten die het altijd goed doen zijn de inhakers. Een bericht dat inhaakt op iets dat in het nieuws is, of iets dat je deelt omdat het in het nieuws is.
  Als je vooruit wilt plannen kun je ook bepaalde dagen gebruiken voor een bericht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inhaker bij Broer en Zus dag (30 september 2016), CAPS LOCK DAG (22 oktober 2016) of de start van het EK in Frankrijk (10 juni 2016)?
  Veel van zulke data vind je in mijn Marketingkalender, gratis te downloaden.

Blijf je het moeilijk vinden om, ondanks de tips, aanwezig te zijn op Social Media? Kun je wel wat hulp gebruiken om berichten voor jouw bedrijf te maken? Of heb je hulp nodig om thema’s te bepalen en zo een Social Media plan te hebben voor de rest van het jaar?
Neem contact op, ik help je erg graag verder! Dit kan maandelijks, maar ook bijvoorbeeld tijdens een eenmalig sessie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *