black friday social media

Social Media kansen voor Black Friday

Vorig jaar zag ik het ineens in de winkelstraten; Black Friday.
Een traditie die overgewaaid is uit Amerika, maar ook in Nederland steeds populairder wordt.
Black Friday is de dag na Thanksgiving; de dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun kerstinkopen! Veel (web)winkeliers bieden hun producten alleen op deze dag aan met spectaculaire kortingen.
Een aantal ideeën om Black Friday te gebruiken ter promotie voor je (web)winkel:

Sneak Peek

Heb je een aantal spectaculaire aanbiedingen voor Black Friday? Bijvoorbeeld 10 aanbiedingen voor € 10,-? Je kunt er in de aanloop naar Black Friday een of 2 delen via Social Media om mensen alvast in de stemming te laten komen. Natuurlijk geld voor de aanbiedingen dat op=op en alleen geldig op Black Friday.

Organiseer een evenement

Heb je een fysieke winkel? Organiseer een speciaal Black Friday evenement, misschien met andere ondernemers in je winkel, lekkere hapjes en drankjes. Je maakt promotie via Social Media en laat mensen een intreeticket reserveren door aan te geven dat ze komen op het evenement dat je aangemaakt heb op Facebook.

Geef een cadeautje bij een aankoop

Je kunt overwegen een klein, handig cadeautje te geven bij een aankoop op Black Friday. Bijvoorbeeld op vertoon van een Facebookbericht of door het invullen van een speciale code in je webwinkel.

Aanbiedingen

Heb je leuke speciale aanbiedingen voor Black Friday? Vergeet niet deze te communiceren op je Social media kanalen om zo op deze dag extra traffic naar je winkel te krijgen. Bijvoorbeeld elk uur een nieuwe aanbieding. Je kunt dit van tevoren inplannen.

Wil je met mij sparren over een leuke campagne voor jouw winkel voor Black Friday? Ik help je graag verder tijdens een een-op-een workshop! Neem contact op voor meer informatie!

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.