marketingplan maand 60 minuten

Een Facebook Marketing plan in 60 minuten

Zichtbaar zijn levert je klanten op. Eén van de kanalen die je daarvoor kunt gebruiken is Facebook. Bij veel ondernemers zie een worsteling bij het maken van berichten voor op facebook. Omdat ze het zichzelf moeilijk maken. Geen tijd, geen inspiratie… Ik herken het, want ook ik word soms zo opgeslokt door mijn werk voor klanten, dat ik vergeet om aan mijn eigen bedrijf te werken.

Daarvoor maakte ik dit simpele Facebook Marketing Plan, waarmee je zorgt dat je elke dag 1 bericht plaatst. Volgens de ‘goeroes’ is het het beste om 3-4 berichten per dag te plaatsen om zichtbaar te worden. Hier geloof ik zelf niet in. Begin maar eens met 1 bericht per dag, dan kun je het daarna altijd nog uitbouwen.

marketing plan 60 minuten

Je kunt mijn Facebook Marketing Plan gratis downloaden door je gegevens helemaal onderaan deze post achter te laten.
Ik ben bij dit soort dingen nog steeds fan van schrijven, maar je kunt het natuurlijk ook digitaal doen als je dat prettiger vindt, er is ook een gratis Excel versie van het Facebook Marketing Plan beschikbaar om te downloaden.

Stap 1: Bepaal je Maandthema

Een maandthema geeft je houvast. Bepaal wat jou ‘kapstok’ wordt voor deze maand. Misschien is deze kapstok wel elke maand dezelfde, maar misschien gebruik je elke maand een andere. Voorbeelden kunnen zijn: inspireren, expert zijn in …, tips maar ook; zomer of buitenleven.

Stap 2: Bepaal wat je wilt promoten

Zijn er belangrijke evenementen die je wilt promoten? Een boeklancering, nieuwe cursus of dienst die je aanbiedt? Schrijf ‘m in het bovenste vakje!

Stap 3: Pak mijn Marketing Inhaakkalender erbij

Nu gaan we beginnen met het invullen van de dagen. Als het een maand is met minder dan 31 dagen heb je geluk, dan kun je die vast wegstrepen… Kies je ervoor om niets te plaatsen in het weekend? Dan kun je die ook wegstrepen.
Inhakers doen het altijd goed op Facebook. Pak daarom mijn Marketing Inhaakkalender erbij of kijk op Inhaakkalender.nu en bekijk bij welke dagen je een inhaker kunt verzinnen. Noteer dit in de datumvakjes.

Stap 4: Plan je promoties in

Sta je op een beurs, organiseer je een evenement waarvoor je mensen wilt trekken, komt je boekpresentatie eraan? Of heb je een dienst die je deze maand extra wilt promoten? Noteer wanneer je dit wilt promoten in de datumvakjes.

Stap 5: Pak je agenda erbij en plan belangrijke evenementen

Sla je agenda open en bekijk op welke dagen er belangrijke evenementen genoteerd staan. Ga je naar een congres, een dagje co-werken met iemand of staan er andere leuke dingen in je agenda waar je een foto of video kunt maken en plaatsen; noteren maar! Dan hoef je op deze dagen alleen nog maar in je agenda te noteren dat je even een foto of filmpje maakt.

Stap 6: Overige data inplannen

Als het goed is zijn er nu nog een aantal data leeg. Hier kun je de overige berichten in kwijt.
Bijvoorbeeld:
• Blogberichten/podcasts/video; schrijf je elke week een blog, host je een podcast of maak je regelmatig bedrijfsvideo’s? Promoot deze dan ook op Facebook. Noteer wanneer je hierover een bericht wilt inplannen.
• Quotes; met een stukje tekst waarom je dit zo inspirerend vindt, eventueel voorzien van een eigen afbeelding
• Tips; ben je fotograaf vertel dan welke kleding mensen het beste aan kunnen doen naar een fotoshoot. Ben je sportinstructeur, vertel dan iets over de warming-up.
• Hergebruik content; een blogartikel dat je eerder hebt geschreven en nog steeds relevant? Prima om nog een keer te herplaatsen.
Ik heb een aantal thema’s waarop ik altijd terug kan vallen als ik het even niet weet. Bijvoorbeeld; bij mij is het op vrijdag “Vragen staat vrijdag”. Als ik niets anders heb, plan ik hiervoor een bericht in. Op maandag plaats ik meestal een quote en op dinsdag een tip.

Stap 7: Inplannen maar!

Met het Facebook Marketing Plan erbij kun je nu gaan starten met het inplannen van je berichten.

Kom je er niet uit? Heb je hulp nodig bij het maken van dit Facebook marketing plan? Ik help je graag verder tijdens mijn 1-op-1 Marketing-sessie.
In 2 uur onthul ik je mijn geheimen om een goed plan te maken. Plan direct een sessie in mijn agenda.

Ja, geef mij dat Facebook Marketing plan!

Je ontvangt een directe link naar mijn marketing-inhaakkalender, de 2 marketing plansheets en maximaal 2x per maand een mail als er een nieuw artikel op de website staat (uitschrijven hiervoor is heel gemakkelijk).