onrust ondernemen

Ik heb moeite om na deze vakantie weer aan het werk te gaan. De afgelopen 6 weken hadden onze kinderen zomervakantie en had ik het dus ook. Want thuis werken en kids thuis, dat is voor mij geen goede combinatie. Ik heb in de avonduren mijn werkzaamheden zo goed en kwaad als ging door laten lopen in deze weken. Vorige week hebben we een heerlijk weekje in Renesse gehad; geen computer mee en dus ook niet werken.
Deze week zijn manlief en kids op de Kivada. Ik pak mijn werk weer op, maar man, wat valt dat me tegen.
Vanmorgen sprak ik met een klant en zij ervaart precies hetzelfde. Niet aan je planning toekomen, uitstellen om te werken aan je bedrijf, geen tijd om jezelf te ontwikkelen.
Ik voel me zo onrustig. Het gevoel dat er nog donderdduizend dingen om mijn aandacht schreeuwen. Het werk voor klanten loopt wel door, maar tijd voor mijn eigen plannen, ho maar. Allerlei dingen die ik nog wil blijven liggen; mijn website, de ontwikkeling van een nieuw product. En dan nog alle verwachtingen van mezelf; als moeder, vrouw, vriendin…
En hoe ga ik dit onrustige gevoel uit mijn leven bannen? Door mijn mail maar 1x per dag te checken, Facebook van mijn telefoon te halen, mijn benen definitief te laten ontharen, een uur per dag te mediteren, een cursus interieurstyling te volgen omdat ons huis verbouwd wordt volgend jaar, te genieten van de natuur, elke maand een saunadag te plannen of een poetshulp in te schakelen? Misschien kom de onrust doet mijn voeding en is de oplossing om alle suikers uit mijn eten te bannen…
Maar waar haal ik de tijd vandaan en hoe regel ik het geld ervoor?
Moet ik harder werken om alles uit te kunnen besteden of tevreden zijn met minder?
En wat ik me dan meteen ook maar weer afvraag (of heeft dit te maken met de sollicitatiegesprekken die ik deze week heb gehad en waarbij ik afgewezen werd om een voor mij niet geheel onbekende reden) Is dit onrustige gevoel iets wat alleen ondernemers hebben? Ervaar ik meer rust als ik in loondienst werk?

Wil je reageren? Heel graag! Dat kan hieronder of via mijn Facebookpagina.

Foto: Unsplash

4 antwoorden
 1. Paula
  Paula zegt:

  Herkenbaar verhaal Annette. We moeten kiezen, dat is de boodschap van alle nieuwsbrieven die je krijgt in deze periode, omdat de start na de vakantie hét moment lijkt te zijn om het anders te gaan doen. Keuze stress noemen ze dat. Zullen we al die goedbedoelde adviezen gewoon naast ons neerleggen en gaan doen waar we goed in zijn en waar we onze energie uit halen? Lekker werken en klanten helpen hun doelen te bereiken!

  Beantwoorden
  • Annette Smits
   Annette Smits zegt:

   Uit alle nieuwsbrieven en dergelijke die ik kreeg bleek telkens maar weer dat ik het niet goed deed. mijn marketing, ik ‘moet’ een emailnieuwsbrief, een top-website wat betreft SEO, …. Zo vermoeiend. Ik doe met je mee en probeer naast me neer te leggen!

   Beantwoorden
 2. Manja
  Manja zegt:

  Ik had dit stukje zelf kunnen schrijven Annette (behalve het solliciteren;-))
  Ik zal blij zijn als we weer een paar weken verder zijn en in ons normale ritme zitten met z’n allen.
  Ik denk idd dat je meer rust hebt in loondienst. Want werk is werk en thuis is thuis. Als zelfstandig ondernemer die vanuit huis werkt is die scheiding onduidelijker en moeilijker te maken.
  Maarrr, daartegenover staat dus wel de vrijheid van je eigen tijd in kunnen delen, er de hele vakantie te kunnen zijn voor je kinderen (luxe!) en geen verantwoording af te hoeven leggen!
  Dus, laat je niet gek maken door het onrustige gevoel en alles wat je leest (dan probeer ik dat ook ;-)).
  Over een weekje zitten we fijn weer in ons ritme :-)
  *Hopelijk is het dan ook weer wat koeler, want daar krijg ik wel extra stress van, tropische temperaturen op het moment dat ik weer taarten moet gaan maken :-(

  Beantwoorden
  • Annette Smits
   Annette Smits zegt:

   Dankjewel voor je reactie Manja!
   Ik moet zeggen dat ik me in loondienst ook wel eens onrustig voelde, dus misschien is dat gewoon wie ik ben. En ik merk dat ik door het opschrijven al meer rust krijg. En het is heel fijn dat veel mensen zich herkennen in mijn verhaal…
   Aan het weer kan ik helaas niets veranderen; van mij hoeven temperaturen boven de 30 ook niet hoor… Ik denk dat ik mezelf morgenvroeg maar een morgen hittevrij geef ;-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *