instagram tips

Zichtbaar zijn op Instagram

Er stappen steeds meer mensen over van Facebook naar Instagram. Ik snap dat wel… Kom je op Facebook nog weg met het delen van andermans content, op Instagram draait het om je eigen creativiteit. En dat maakt het een stuk leuker en origineler!

6 tips om zichtbaar te zijn op Instagram:

1. Bepaal je doelen

Wat is je doel met Instagram? Instagram wordt voornamelijk succesvol gebruikt om te inspireren, niet echt om te verkopen. Gebruik jouw Instagramaccount voor storytelling. Vertel het verhaal van jouw organisatie met diverse foto’s.

2. Regelmaat

Zoals bij elk sociaal medium, zorg voor regelmaat. Je kunt beter eens per week iets plaatsen dan 3 dagen achter elkaar en vervolgens een maand niets.

3. Zorg voor unieke content

Het publiek op Instagram verwacht iets anders van je dan bijvoorbeeld op Twitter of Facebook. Zoals gezegd; bij Instagram draait het om eigen foto’s en om creativiteit. Gebruik geen standaard (stock)foto’s maar maak je foto’s zelf. Bewerk ze met een fotobewerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld Canva voor een goede kwaliteit.

4. Kies je stijl

Bepaal de stijl van je bedrijf. Kies een of een aantal filters, je zorgt hiermee voor een herkenbare stijl voor je volgers. Als je volgers je manier van fotograferen herkennen, zullen ze je foto’s eerder liken.

5. Gebruik hashtags

Het gebruiken van hashtags is een goede manier om je bereik te verhogen. Onderzoek heeft uitgewezen dat berichten met meer dan 10 hashtags de meeste respons genereren. Het maximale aantal hashtags dat je kunt gebruiken in een post is 30.
Doe onderzoek naar wat voor jouw branche goede hashtags zijn. Bijvoorbeeld door te kijken bij concullega’s in dezelfde branche of die posten over dezelfde onderwerpen als jij. Je kunt hiervoor ook een analyseprogramma gebruiken, zoals bijvoorbeeld Ritetag. Bij deze website vul je een hashtag in en je krijgt een overzicht van relevante hashtags.
ritetag
TIP: In plaats van de hashtags te plaatsen in de post, kun je deze ook als reactie plaatsen. Je foto’s worden nog steeds gevonden en je post ziet er cleaner uit.

6. Inplannen

Het inplannen van afbeeldingen op Instagram is een nieuwe functie. Je hebt hiervoor een extern programma nodig, zoals bijvoorbeeld Hootsuite, Buffer of Autogrammer. Je voorkomt ermee dat je dagelijks bezig bent met Instagram, doordat je van tevoren berichten kunt klaarzetten. Zo’n programma kun je ook via je computer bedienen, dus het typen is een stuk gemakkelijker dan op je kleine telefoonschermpje.

Lees ook mijn handleiding voor het inplannen van berichten met Buffer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.