instagram bedrijf tips

Instagram is een groeiend Social Medium. Steeds meer bedrijven zetten het in om zichtbaar te worden. Omdat Instagram draait om zelfgemaakte foto’s vind ik de content die geplaatst wordt ook erg interessant en leuk om naar te kijken.

5 tips om Instagram in te zetten voor je bedrijf:

Gebruik het om je bedrijf van ‘achter de schermen’ te laten zien
Maak foto’s van dingen waar je mee bezig bent, die misschien niet perse te maken hebben met je bedrijf, of die mensen alleen zien als ze achter de schermen met je mee kunnen kijken. Unieke dingen, dat vinden mensen op Instagram leuk om te zien!
Plaats unieke content en plaats niet door op andere sociale media
Op Instagram draait het om eigen foto’s. Daarom is Instagram ook zo leuk! Maar als je de foto’s vervolgens doorplaatst op andere kanalen, wordt het minder uniek. Hou daar rekening mee.
Inspireer!
Instagram is typisch een medium waar je geïnspireerd wil worden. Niet voor niets zijn interieur-, en zelfmaakaccounts erg populair. Wat kun jij laten zien waardoor je volgers denken; dat wil ik ook doen/kunnen/hebben?
Zorg dat je bedrijf op de kaart komt – letterlijk!
Maak een plaats aan van je bedrijf, zodat er bij foto’s die in jouw bedrijf gemaakt worden een plaats komt te staan. Een plaats van je bedrijf aanmaken doe je via Facebook, hoe lees je in het help-tutorial van Facebook.
Reageer op je volgers
Plaats je een foto en reageert er iemand, dan reageer je natuurlijk terug. Maar je kunt ook eens reageren op een foto van een van je volgers. Sociale media gaan om interactie, maak daar gebruik van.
PS: Volg je mij al op Instagram?
 

Vind je het moeilijk om te bepalen hoe je Instagram bedrijfsmatig kunt inzetten? Ik kijk graag met je mee tijdens een een-op-een workshop! Neem contact op voor meer informatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *