BTW nummer

Een nieuw BTW-Nummer

Heb jij ook al zo’n mooie blauwe envelop gekregen met een nieuw btw-nummer?
Voor eenmanszaken was het oude btw-nummer hetzelfde als je BSN-nummer. Niet zo privacy-proof, vandaar het nieuwe btw-identificatienummer.
Belangrijkste wijziging: Alle facturen die je vanaf 1 januari verstuurt, moeten het nieuwe btw-identificatienummer hebben.

Waar moet je het btw-identificatienummer aanpassen:

Facturen

Het btw-identificatienummer is verplicht op al je facturen. Gebruik je een sjabloon of software (zoals Moneybird)? Vergeet niet om daar ook je btw-identificatienummer aan te passen.

Website

Omdat het oude BTW-nummer hetzelfde was als het BSN-nummer, hoefde je het niet te vermelden op je website in verband met privacy. Omdat er nu een nieuw nummer is, moet je het vanaf 1 januari 2020 vermelden op je website.

Andere communicatiemiddelen

Staat je btw-identificatienummer op visitekaartjes of in je emailhandtekening? Vergeet niet deze aan te passen. Het vermelden van je btw-identificatienummer is overigens niet verplicht op deze communicatie uitingen.

Leveranciers

Breng je jouw administratie naar een boekhouder? Geef het nummer dan door! Zijn er bedrijven die jouw BTW-nummer gebruiken, zoals leveranciers? Dan moet je hier ook het nummer doorgeven.

Omzetbelastingnummer

Om het helemaal makkelijk te maken, hou je het oude BTW-nummer. Dit gebruik je voor communicatie met de Belastingdienst en gaat het omzetbelastingnummer heten.
Heb je contact met de belastingdienst? Gebruik je omzetbelastingnummer.
Doe je zaken met anderen? Gebruik je btw-identificatienummer.

Ben jij al voorbereid op de wijzigingen in het btw-nummer?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.