mijn 2020

Mijn 2020

In mijn Year Compass, dat ik rond de jaarwisseling van 2019/2020 invulde stonden creativiteit en meer naar buiten gaan hoog op mijn prioriteitenlijstje.

In februari gingen we nog fijn voor een tripje naar Willingen en pakten we de ongeveer enige sneeuw mee die er dat seizoen viel.

In maart werd ineens alles anders. Corona klopte ook in Nederland aan de deur. Klopte niet; de deur werd verbrijzeld bij het opendoen.
Wat ik eerst nog afdeed als een griepje in China, zorgde voor een complete ontwrichting van onze samenleving. Die had ik niet zien aankomen…
Kinderen thuis, klanten gedwongen dicht, een minimum aan sociale contacten… ineens werd de wereld heel klein.

Ik merkte dat ik niet zo goed ben in multitasken (heel veel lof voor ouders die kunnen werken terwijl ze juf of meester zijn!). Voor mij werkt dat niet. Ik ben dan bij allebei maar half aanwezig en dat komt beide niet ten goede. Dus ik besloot de eerste lockdown alleen op vrijdag te gaan werken, mijn man was dan thuis.
Wat me van de eerste lockdown vooral is bijgebleven is wat een fijn weer we hadden. Dat het fijn is dat we in zo’n landelijke omheining wonen en veel naar buiten konden. Ook het begrip en de saamhorigheid.

In mei werd het bijna weer normaal. Kinderen weer naar school, ik aan het werk, vakantie in zicht.

Eind juni ging ik naar de huisarts met wat vage klachten; een beetje last van de zijkant van mijn ribben bij mijn borst. Uit goede gewoonte werd ik door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een mammografie. Het was mis… kalkspatjes en uit de biopsie bleek dat het een voorstadium van borstkanker was, helemaal verspreid over de borst dus een borstbesparende operatie kon niet.
Dat maakte van 2020 een jaar waarin niet alleen Corona maar ook zelf ziek zijn een issue werd.

We besloten toch op vakantie te gaan. Niet zoals gepland naar Italië, maar Friesland. Tijdens de vakantie kwam de uitslag van de poortwachtersklier; geen uitzaaiingen. Een hele opluchting in de Hortus van Friesland in het pittoreske Buitenpost.

In september werd ik geopereerd. Na de operatie kreeg ik complicaties, afstervend weefsel, waardoor er nog een aantal extra ingrepen nodig waren. En als klap op de vuurpijl bleek dat de snijranden niet schoon waren. Een extra -nog meer impactvolle- ingreep was nodig.

Nu, begin, januari, voel ik me lichamelijk bijna weer de oude. Ik ben weer volop aan het werk, wandel veel en probeer ook weer een beetje te mountainbiken (ik ben meer een mooi-weer mountainbiker, dus met deze koude temperaturen ga ik de fiets niet op!).

Toen ik te horen kreeg dat mijn borst geopereerd moest worden was ik vooral bang dat het er niet mooi uit zou komen te zien. Toen er complicaties kwamen verschoof dat naar “als ik maar niet ziek word”. Bijzonder hoe je dan toch steeds een stapje verder kunt gaan.
Nu de kans op terugkeer zo klein mogelijk is gemaakt blijft dat toch steeds in mijn hoofd spoken: “Wat als ik toch ziek word? Wat als het terugkomt?”. Op dit moment durf ik daar niet zo heel erg over na te denken, maar het sluimert wel ergens in de achtergrond in mijn hoofd. Vooral dat gevoel dat ik heb dat ik dingen wil veranderen aan hoe ik leef. Mocht het toch terugkomen, dan wil ik niet denken “had ik maar minder gewerkt, was ik maar gelukkiger geweest, had ik maar…”.

2021

2021 is begonnen… wat ga je brengen? Ik hoop op een jaar waarin we weer een beetje terug kunnen naar normaal. Ik vind het niet erg om alleen te zijn, maar ik merk dat ik oplaad door contact te hebben met anderen. Verder hoop ik dat we weer kunnen reizen. We hebben een camper en ik ben van plan om er dit jaar veel mee op pad te gaan. Met ons gezin, maar ook met vriendinnen.

Qua werk verwacht ik geen grote veranderingen. Er staan een paar leuke nieuwe klanten te trappelen om te beginnen. Dit zal plantechnisch wel weer een beetje een uitdaging worden, vooral nu de scholen weer dicht zijn. Met mijn leuke businesscoach Miranda Apeldoorn (zij van Zinvol) ga ik eind januari zitten om mijn jaarplan te maken. Ik wil meer gaan bloggen, aandacht besteden aan het onderhouden van bestaande contacten en mijn bedrijf meer versimpelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.