linkvoorbeeld facebook aanpassen

Het Linkvoorbeeld op Facebook aanpassen

Je wilt een link van je eigen website op je Facebookpagina plaatsen, Het duurt even voordat Facebook je link herkent en het voorbeeld laat zien en… er wordt een afbeelding en tekst vertoond waar je niet blij mee bent.
In het verleden kon je deze link handmatig aanpassen. Om fraude tegen te gaan kan dit helaas niet meer.
Je moet er nu dus op je website voor zorgen dat je de juiste afbeelding en tekst meegeeft voor een link op Facebook.

Afbeeldingsgrootte

De optimale afmeting van een afbeelding voor Facebook is 1200 x 628 px. Mijn cheatsheet met alle formaten voor afbeeldingen op social media vind je hier.
Ik gebruik altijd png afbeeldingen; png geeft betere kwaliteit dan jpg.
Als je een afbeelding van het juiste formaat toevoegt aan je pagina, dan zal Facebook deze laten zien in het linkvoorbeeld. Dit is een beetje willekeurig, dus het kan zijn dat Facebook de afbeelding niet pakt en een andere afbeelding laat zien.

Zelf een linkafbeelding kiezen om toe te voegen

Met een WordPress website installeer je de Yoast Plugin. Hiermee kun je een afbeelding en tekst toevoegen die getoond wordt in het linkvoorbeeld in Facebook.
Na installatie van de Yoast Plugin zorg je ervoor dat de Open Graph Metadata ingeschakeld is. Eén optie is om voor de hele website dezelfde afbeelding te laten zien bij een linkvoorbeeld. Ik kies liever voor opvallende, eigen afbeeldingen die passen bij dat wat er op de pagina staat, dus ik voeg op elke pagina een andere afbeelding toe.

Yoast instellingen op de pagina

In de Yoast Plugin geef je voor elke pagina aan wat er getoond wordt op Facebook. Je voegt een afbeelding (in het juiste formaat, opgeslagen als png) en past de tekst van de titel en de omschrijving aan. Laat dit leeg als je voor de seo optimalisatie netjes de titel en metadescriptie hebt ingevuld op het eerste tabblad van Yoast.

Debuggen

Heb je oude artikelen aangepast en wordt niet de juiste afbeelding getoond? Dan moet je de cache leeghalen. Dit doe je door naar de debug tool van Facebook te gaan en de url van je pagina in te voeren. Je ziet dan hoe de pagina in het geheugen van Facebook staat. Mocht dit niet goed zijn, klik dan op ‘Fetch new scrape information’, en je pagina wordt opnieuw geladen. Als het goed is, staat nu de nieuwe afbeelding erin.

debug tool facebook

Wil jij verder met Facebook, zie je de meerwaarde voor je eigen zichtbaarheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag verder tijdens mijn 1-op-1 marketingsessie.
In 2 uur onthul ik je mijn geheimen voor een perfecte Facebookpagina.

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.