zichtbaar vacatures

Zichtbaarheid: niet alleen om te verkopen

Een poosje geleden kwam mijn man thuis met het blad “Aim”. Een blad voor en door de maakindustrie in de Achterhoek. Het blad is er omdat ze meer zichtbaarheid en aandacht willen voor de Achterhoekse maakindustrie met al zijn innovaties.

Van alle kanten wordt er ‘getrokken’ aan ons Achterhoekers. Allerlei bladen en stichtingen doen hun best om de Achterhoek op de kaart te zetten. We zijn hier met z’n allen enorm innovatief en vernieuwend. De producten van sommige bedrijven gaan werkelijk de héle wereld over. Maar we hebben moeite om dit te laten zien, om dit zichtbaar te maken.

Bijvoorbeeld het bedrijf waar mijn man werkt; zo ongeveer bij ons in de achtertuin. Ze werken voor grote multinationals over de hele wereld. Er werken ongeveer 90 mensen. Ze zijn enorm goed in het bouwen en ontwikkelen van speciale meetapparatuur en voertuigen voor de zware industrie. Deze machines gaan de hele wereld over, ze zijn echt een topspeler in deze markt. Maar heb jij wel eens van Hencon gehoord?

Misschien denk je, het is voor bedrijven als Hencon niet nodig om zichtbaar te zijn in hun directe omgeving? Niet als ze zichtbaar willen zijn om machines te verkopen inderdaad. Maar vaak is het verkopen van producten niet het probleem van dit soort bedrijven.

Het probleem dat deze bedrijven hebben is het gebrek aan technische mensen om de machines te maken. Zie jij ze ook steeds meer; die billboards waarop om technisch personeel gevraagd wordt?

Zichtbaarheid kan dienen om je product te verkopen. Maar ook om medewerkers te werven. Als niemand in je directe omgeving weet dat jij gave, innovatieve producten maakt, die ontwikkeld, ontworpen, getekend en gebouwd moeten worden, waar haal je de mensen dan vandaan die dit moeten doen?

Meer weten over hoe zichtbaarheid je kan helpen om vacatures vervuld te krijgen? Bel me voor een kop koffie op 06-22006676.

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.