Wat is een Facebook-pixel?

,
wat is een facebook pixel

Huh? Weer iets nieuws? De Facebook-pixel? Wasdattan?
Als je wel eens adverteert op Facebook kun je de Facebook pixel gebruiken. Heel interessant, want je kunt er doelgroepen mee meten, optimaliseren en maken.
Een Facebook-pixel is een stukje Javascript dat je op je website zet en dat het gedrag van je websitebezoekers opslaat. Met deze informatie kun je heel gericht adverteren op Facebook. Misschien heb je wel eens een website bezocht, bijvoorbeeld van Zalando, niets besteld, maar je ziet ineens op Facebook een advertentie van het product dat je net hebt bekeken. Retargeting heet dit. Zo ziet het er in een infographic uit:retargeting facebook pixel
Een bezoeker bezoekt jouw website, oriënteert zich, maar koopt niets. Door deze mensen een gerichte advertentie te tonen op Facebook stuur je ze als het ware weer terug naar je website en hoop je dan wél op een aankoop.
Een goedkope manier om heel direct te adverteren op Facebook! Want iemand die je pagina bezoekt heeft waarschijnlijk interesse in je product of dienst. Doordat je ze als ze Facebook bezoeken een advertentie laat zien, is de kans dat ze nogmaals gaan kijken op je website en het product toch bestellen stukken groter!
 

Mocht je nog vragen hebben over de Facebook-pixel en meer willen weten over hoe je de pixel slim kunt inzetten voor je advertentiecampagnes; Neem gerust contact op, ik help je erg graag verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *