pr voor verenigingen

Training PR voor verenigingen

Deze training is vol! Helaas kun je je niet meer opgeven.

Vind je het lastig om jouw vereniging te laten zien of evenementen te promoten door middel van persberichten of sociale media? Ik organiseer in samenwerking met het Vereniging Informatie en Evaluatie Punt (VIEP) een training “PR voor verenigingen” speciaal voor jou.

Tijdens deze training gaan we in 3 avonden aan de slag met de communicatie van een vereniging naar de buitenwereld via de krant en social media. De eerste avond gaat over persberichten; hoe schrijf je een goed persbericht en waar stuur je deze vervolgens naartoe? Tijdens de tweede avond gaan we aan de slag met het maken van berichten op social media en een jaarplanning. De derde avond staat in het teken van berichten inplannen op Facebook en Instagram.

Voor wie is deze training geschikt:

  • Verenigingsleden die de PR voor hun vereniging doen of er meer vanaf willen weten
  • Verenigingsleden die willen weten hoe ze hun vereniging het beste kunnen laten zien aan de buitenwereld om nieuwe leden aan te trekken of een evenement te promoten

Waar?

De avonden vinden plaats op dinsdag 14 en 28 februari en 14 maart 2023 van 19.30-21.30 uur in het kantoor van Sociaal Werk Oude IJsselstreek, Terborgseweg 19a in Silvolde.

Als je je opgeeft, rekenen we erop dat je er alle drie de avonden bij bent.

Kosten?

Deze training wordt georganiseerd door het VIEP. Het VIEP is een centraal, onafhankelijk adviespunt voor alle vragen en uitdagingen waar verenigingen, stichtingen of buurthuizen in de Gemeente Oude IJsselstreek tegenaan lopen. Omdat zij het belangrijk vinden dat deze organisaties toekomstbestendig zijn bieden ze deze training gratis aan.

Wat moet ik meenemen?

Tijdens de training gaan we direct aan de slag om persberichten te schrijven en social media berichten te maken en in te plannen. Neem dus een computer, tabel of telefoon mee, zodat je direct mee kunt doen!
Omdat we aan de slag gaan met het maken en inplannen van berichten op social media is het handig dat jij of een van je mede-pr-leden al eens berichten hebt geplaatst. Een beetje social media kennis is dus noodzakelijk!

Aanmelden

Deze training is vol! Helaas kun je je niet meer opgeven. Wil je op de hoogte gehouden worden van een nieuwe datum? Mail dan naar info@viepoudeijsselstreek.nl