ssl certificaat waarom

Het belang van een SSL Certificaat

Voor een goede, snelle werking van je website is het hebben van een SSL-Certificaat van belang. Een SSL-Certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen jouw website en een internetbrowser (zoals Chrome of Internet Explorer). Ook om te voldoen aan de nieuwe AVG-wetgeving is een beveiligde website door middel van een SSL-certificaat verplicht.

Je hebt een SSL-certificaat nodig voor:
• Beveiliging
• Vertrouwen
• Score in Google

Beveiliging

Met een SSL-Certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en bezoekers van je website. Je zorgt ervoor dat belangrijke gegevens, zoals bijvoorbeeld creditkaartgegevens, versleuteld worden en daarmee niet onderschept kunnen worden door cybercriminelen. Dit is met name van toepassing voor websites waar gebruikers moeten kunnen inloggen met een password en voor webshops.

Vertrouwen

Veel internetbrowsers waarschuwen je als je een onveilige website zonder SSL-certificaat bezoekt.

Je kunt je voorstellen dat dit geen vertrouwen wekt. Zelfs als mensen geen creditcardgegevens in hoeven vullen op je website. Zo’n melding schrikt af.

Score in Google

Een SSL-Certificaat maakt een website veiliger. Dat is gunstig voor de score in Google. Google beloont veilige websites namelijk met een hogere positie in de zoekresultaten. De link van een veilige website wordt in de browser aangeduid met ‘https’ in plaats van ‘http’.

Hoe regel je een SSL-Certificaat?

Je kunt een SSL-Certificaat in de meeste gevallen regelen via je webhosting. De hosting van mijn website loopt via MijnDomein. Deze hostingpartij is zijn hostingpakketten aan het aanpassen. Als je een Webhosting Pakket Plus hebt, wordt binnenkort automatisch een SSL-Certificaat toegevoegd. Daar hoef je dus zelf nu geen actie te ondernemen. Informeer bij je eigen webhosting hoe dat geregeld is voor jouw hostingpakket.

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.