grolse meisjes inspiratie retail

Op de een of andere manier valt de naam van de Grolse Meisjes heel vaak als ik het met iemand heb over leuke winkels en winkels die het goed doen op Facebook. Reden om eens te onderzoeken wat de Grolse Meisjes nou zo leuk maakt en wat jij ervan kunt leren!
In november 2014 startten 4 meisjes uit Groenlo een creatieve Pop-Up-winkel. Hun doel was een werkplek en winkel te starten in het leeglopende centrum van Groenlo. Ze wilden laten zien dat het met creatieve ideeën en ondernemersgeest mogelijk moest zijn om te ondernemen op een manier die zij graag wilden. Na de afgesproken eindtijd besloten Leonie en Marjolijn verder te gaan met de winkel, om ons te inspireren om anders te kijken, naar je huis, hobby’s en je leven.
Wat me opvalt is dat de mensen in Groenlo het weer aandurven om een initiatieven te nemen om de leegstand in het centrum tegen te gaan. Niet in de laatste plaats door de inspanningen van onder andere Linda Commandeur, initiatiefneemster van BS22; een plek in Groenlo waar je dromen waar kunt maken. Heel blij word ik daarvan, te zien dat er zulke leuke dingen gebeuren in Groenlo, dat er kansen gepakt worden, dat er wordt vooruitgekeken, dat er wordt gekeken in mogelijkheden!

Een winkel met workshops

Wat ontzettend leuk is aan de winkel van Grolse Meisjes is dat het niet alleen een hele toffe plek is om te shoppen, maar dat er ook heel veel workshops worden georganiseerd. Ik ben er vorig jaar geweest met een vriendin om een workshop Handletteren van Martine Broere van Studio Suikerzoet te volgen. Leonie en Marjolijn organiseren ook elke week creatieve workshops voor kinderen en er zijn heel veel verschillende workshops voor volwassenen, soms gegeven door gasten. Door deze combinatie van winkel en workshop zorgen zij voor reuring in de winkel. Ze kunnen hun workshops op Social Media en in de kranten promoten, waardoor ze extra zichtbaar zijn. En de mensen die iets creatiefs gemaakt hebben zijn trots op hun gemaakte kunstwerken en delen dit weer op Social Media, waardoor de olievlek nog eens groter wordt.

De producten die ze verkopen

De producten die ze verkopen zijn niet dertien in een dozijn, maar uniek, een beetje vintage, opgeknapte spullen en net even anders. Plaatsen de Meisjes een bericht op Facebook met een nieuw product, dan plaatst er 9 van de 10 keer iemand een bestelling eronder in de reacties. Zoals bij deze wolken-lampjes;
grolse meisjes retail inspiratie
 
Kleine tip voor de Grolse Meisjes; op de website kun je niet gemakkelijk doorklikken naar hun Social media zoals Facebook en Instagram (waar erg vrolijke foto’s op staan, ik wil ook zo’n lightbox….!).
Je kunt de Grolse Meisjes vinden op Facebook, Instagram en via hun website!
 
Doordat de Grolse Meisjes iets doen dat anderen niet doen, unieke producten met liefde verkopen en zorgen voor actie in de winkel door de workshops is het een plek geworden waar je graag komt. Ook al hoef je niet in Groenlo te zijn, is het erg verleidelijk om er eens heen te rijden om te gaan kijken, en dat wil je als winkeleigenaar natuurlijk!
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *