minder online meldingen uitzetten

Minder online: Meldingen uitzetten

Een van de eerste stappen die ik meestal lees als het gaat over minder online zijn is het uitzetten van meldingen.
Ken je dat; je zit lekker op de bank voor de tv, met een boek of goed glas wijn. Heerlijk ontspannen, knabbeltje erbij misschien… En dan ineens; een piepje. Iemand heeft je nodig. Heel hard nodig, want er volgen nog een paar piepjes.
Of je er nou voor kiest om op te staan en je telefoon te checken of niet, waarschijnlijk voel je je, net als ik, toch een beetje opgejaagd.
Ik heb mijn meldingen en geluiden een hele poos geleden al uitgezet.
Het idee erachter is dat je zelf bepaalt wanneer je ergens op reageert en niet omdat je een piepje hoort. Helaas blijkt dit in de praktijk er toch voor te zorgen dat ik bang ben dat ik iets mis, en daardoor extra vaak mijn telefoon check als ik hem zie liggen.
Dus… het uitzetten van meldingen zorgt er bij mij wel voor dat ik niet meer acuut reageer als ik een appje krijg. Ik krijg geen lichte paniekaanval meer omdat ik een piepje hoor vanaf het aanrecht en het gevoel heb er meteen iets mee te ‘moeten’.
Als eerste stap zou ik dit zeker aanraden. Lekker piepjesloos door het leven. En als je dan toch bezig bent, zet ook al die afleidende meldingen die op je beginscherm verschijnen uit.

Lees hier hoe je de appmeldingen op het beginscherm uitschakelt.

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.