online tools social media

Mijn favoriete online tools

Afgelopen week haalden we herinneringen op aan liedjes opnemen van de radio met een cassettebandje, telefoons zo groot als een koelkast, hoe hip je was als je een buzzer had… er is veel veranderd!
Online tools maken mijn leven een heel stuk makkelijker. Ik deel graag een aantal van de tools die ik bijna dagelijks gebruik met je.

1. Trello

Ik gebruik sinds een aantal jaar een online to-do-lijst en planningstool; Trello. Geïnspireerd door het boek “Getting things done” van David Allen, maak ik aparte taakjes van alle to-do’s. In Trello kan ik heel makkelijk een kaart van elke to-do maken en er opmerkingen, checklists en afbeeldingen aan toevoegen. Ik ben best even bezig geweest met het maken van een overzichtelijke indeling van mijn Trello borden. Hoe ik dit heb gedaan lees je in mijn blog over mijn online to-do lijst in Trello.

2. Toggl

Voor de meeste klanten werk ik op uurbasis. Daarbij is een goede urenregistratie onmisbaar. Voor het registreren van mijn uren gebruik ik Toggl. Toggl zet je als een app op je telefoon en je kunt heel makkelijk per klant en project het aantal uren bijhouden. Kwestie van de timer aan- en uitzetten. Aan het eind van de maand (of week – kies maar, je kunt zelf een periode kiezen) download je op je computer een pdf per klant met daarop precies het aantal te factureren uren. Ik stuur de pdf mee met de factuur, zodat mijn klanten een duidelijk overzicht hebben van mijn uren. Mijn facturen maak ik overigens nog in good-old-Excel.

3. Buffer

Voor het inplannen van berichten op LinkedIn gebruik ik Buffer. Er is een app voor je telefoon, ik gebruik Buffer via mijn computer. Het koppelen van je profiel en bedrijfspagina is gemakkelijk en het werkt snel en overzichtelijk. Lees ook mijn blog over het inplannen van LinkedIn berichten via Buffer.

4. Studio voor Makers

Nog een planningstool, maar nu voor Instagram en Facebook. De Studio voor Makers is van Facebook zelf en je plant er gemakkelijk je Instagram berichten, IGTV’s en Facebook berichten mee.
Mijn blog over het inplannen van berichten op Instagram.
Het inplannen van berichten op Facebook.

5. Evernote

Evernote gebruik ik om al mijn notities in op te slaan.
• Voor mijn administratie; geen gedoe meer met het bewaren van losse bonnetjes en facturen; ik scan het bonnetje met mijn telefoon met de app Scannable. Scannable maakt er automatisch een doorzoekbaar bestand van en plaatst deze in de inbox Evernote. Ik hoef de notitie alleen nog een naam te geven en in het juiste notitieboek te plaatsen.
• Mijn Ooit/Misschien notitieboek gebruik ik om alle dingen te verzamelen die ik niet kwijt wil raken voor toekomstige evenementen. Hier staan bijvoorbeeld bevestigingen van vakantieadressen, reserveringen van restaurants, een inpaklijst voor de vakantie. Dingen waar ik snel bij wil kunnen, maar die ik graag uit mijn email inbox wil hebben.
Groot voordeel van alles online bewaren zijn de ordners die de deur uit kunnen, het feit dat je er vanaf meerdere apparaten bij kunt en dat alle notities doorzoekbaar zijn. Zeker als je de bonnetjes inscant met Scannable, want Scannable maakt een doorzoekbare pdf van het document.

Wat zijn jouw favoriete online tools?