twitter card

Een nieuwtje op Twitter: De Twitter Card. Een Tweet met een link én een mooie afbeelding erbij. Deze trekt meer aandacht in de tijdlijn en valt meer op. Je kunt dit op je eigen website gemakkelijk installeren, zodat op het moment dat iemand je website, of een link naar je blog deelt, deze automatisch voorzien wordt van een uitklapbare Tweet. Hierbij komt jouw paginanaam met twitteraccount extra prominent in beeld.

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker mails van Twitter waarin ze hun Website Card aanprijzen. Twitter claimt daarbij zelfs dat het je 43% meer betrokkenheid gaat opleveren. Wat ze er maar in het heel klein bij vertellen is dat als je verder klikt in de mail, je voor deze dienst moet betalen. Als je de Twitter Card gebruikt via Twitter zelf, is het een advertentie waar je voor moet betalen. Prima, als je doelgroep op Twitter zit!
Je kunt gratis een Twitter Card invoegen in je website. Heel mooi is het, dat je deze maar één keer hoeft in te voegen. Hierna wordt de Twitter Card (met paginanaam, foto en twitteraccount) automatisch toegevoegd bij elk bericht dat van je website wordt gedeeld.
Installeren
Als je een WordPress website hebt, is het invoegen van een Twitter Card heel gemakkelijk door een gratis plugin te gebruiken. Ik gebruik zelf de Yoast SEO Plugin.
1. Ga naar WordPress en download installeer de Yoast SEO Plugin
2. Ga naar de ‘Social’-pagina en zorg ervoor dat ‘Add Twitter meta data’ aangevinkt staat.
Twitter Cards invoegen website
3. Vul je Twitter-gebruikersnaam in en klik op ‘Save changes’.
Twitter Cards invoegen website
4. Vervolgens ga je naar de validatietool van Twitter om goedkeuring te krijgen voor het toevoegen van Twitter Card aan je website. Klik op de ‘Validate & Apply’-tab en vul daar de url van je pagina in. Klik op ‘Go’ en wacht op de goedkeuring.
Je moet per url een nieuwe Twitter Card invoegen!! Dus als je een nieuw blogbericht aanmaakt, moet je deze meteen even valideren.
5. Checken of het werkt: Na het delen van een url die je hebt ingevoerd met Twitter Cards, zie je een link onderin de tweet.
Twitter Cards invoegen website
Als je op die link klikt, wordt de tweet uitgeklapt.
Twitter Cards invoegen website
Het voordeel
Op het moment dat iemand een bericht vanaf je website deelt, maakt Twitter er met een Twitter Card automatisch een uitklapbare tweet van. Er staat meer content in deze uitgeklapte tweet hij is voorzien van een afbeelding, waardoor het er meer uitspringt in de tijdlijn. Hierdoor zullen mensen er meer op klikken en krijg je meer verkeer naar je website.

Hulp nodig bij het installeren van de Plugin op je WordPress website, of wil je meer weten over het inzetten van Twitter als Marketinginstrument! Ik help je graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *