tijd overhouden

Veel ondernemers klagen erover… ze zijn zo druk, druk, druk.
Ook voor mij heel herkenbaar. Sommige alledaagse werkzaamheden slokken zo veel van mijn tijd op, dat ik geen tijd (& energie) meer over heb om dingen te doen waar mijn bedrijf van gaat groeien; nieuwe ideeën uitwerken, nieuwe klanten te werven en inspiratie op te doen.
Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat ik gewoon niet genoeg tijd heb om alles zelf te doen. Er zijn werkzaamheden die ik niet zo goed kan, en die mij veel energie kosten. Mijn administratie bijvoorbeeld; ik kan dit prima zelf, maar écht leuk vind ik het niet. Daarom besteed ik de aangiftes uit.
Ik had laatst een WordPress-website die gekopieerd moest worden naar een ander domein. Na even zoeken op Google, had ik wel uitgevonden hoe het ongeveer moest, maar ik besloot om dit over te laten aan een professional. Wat was het fijn om op zondagavond een mailtje te krijgen met “het is gelukt hoor Annette!”, zonder dat het mij het hele weekend kostte om het zelf te doen.
Ik geloof erin dat je moet doen waar je het beste in bent! Sommige werkzaamheden kosten je zoveel tijd (en energie), en die kun je volgens mij het beste gebruiken door die dingen te doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Zodat je in een flow, een mentale toestand waarin je volledig opgaat in je bezigheden, komt.
Werkzaamheden die je kunt uitbesteden zijn:
-Administratie: bijvoorbeeld de BTW aangifte, het checken van betalingen
-Website: het updaten van je website, zorgen voor nieuwsberichten, aanmaken van nieuwe pagina’s
-Social media: als je het bijhouden van je Social Media je te veel tijd kost, kun je dit uitbesteden
-Versturen van Nieuwsbrieven, mailings
Is het uitbesteden van werkzaamheden dan niet duur?
Natuurlijk, het kost geld. Maar stel je voor dat je een halve dag bezig bent om een template voor een factuur te maken in Excel (zo lang was ik er mee bezig totdat ik het precies zo had als ik wilde). Die tijd had ik ook declarabel kunnen werken voor anderen. Als je werkzaamheden gaat uitbesteden, heb je immers meer tijd om voor klanten te werken.
 
Welke werkzaamheden zou jij willen uitbesteden?
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *