Creatormodus LinkedIn

De LinkedIn Creatormodus: iets voor jou?

Op LinkedIn kun je kiezen om de Creatormodus aan te zetten. Maar wat is het nou eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is de LinkedIn Creatormodus?

De Creatormodus helpt volgens LinkedIn om je online aanwezigheid te vergroten. Je krijgt toegang tot extra functies, zoals de mogelijkheid om een link toe te voegen aan je headline, nieuwsbrieven te versturen en toegang tot statistieken van je persoonlijke profiel.

Wat is het verschil tussen een normaal profiel en de Creatormodus?

Volgen:
• In je profiel verandert de ‘connectknop’ in ‘volgen’. Je krijgt dus minder connectieverzoeken, maar meer mensen gaan je volgen.
profiel bij creatormodus
• Je kunt een link aanmaken zodat mensen je met één klik direct kunnen volgen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken in je blog of emailhandtekening. Dit ziet er zo uit:

Follow on LinkedIn

Statistieken:
Je krijgt toegang tot statistieken die je laten zien hoe je berichten presteren. Je kunt het aantal weergaven, likes en reacties op je berichten zien.
statistieken linkedIn profiel

Indeling Profielpagina:
• De indeling van je profielpagina verandert; je bijdragen en uitgelichte content verschuiven meer naar boven, waardoor dit beter zichtbaar is voor mensen die je profiel bezoeken. In de gewone modus zien andere gebruikers ook de berichten waar je op gereageerd hebt, in de Creatormodus worden alleen berichten die je zelf geplaatst hebt getoond, waardoor jouw eigen content beter zichtbaar is en voor anderen duidelijker is waar jouw expertise ligt.

Hashtags en Links:
• In je headline kun je hashtags toevoegen van onderwerpen waar je vaak over post. Hiermee kunnen andere LinkedInners je makkelijker vinden.
• Je kunt een persoonlijke link toevoegen in je headline; lees hier hoe je dat doet.

Nieuwsbrieven:
• Via nieuwsbrieven kun je content delen met je volgers. Deze nieuwsbrieven komen terecht in de inbox van je abonnees en volgers.

Hoe schakel je de LinkedIn Creatormodus in?

• Ga naar je profiel en kijk bij “Hulpbronnen”:

creatormodus inschakelen
• Er verschijnt een pop-up waarbij je alvast de nieuwe indeling van je profiel kunt zien:

creatormodus aanzetten

• In het volgende scherm kun je een aantal hashtags toevoegen van onderwerpen waar jij het over hebt:

hashtags linkedin headline
Klaar!

Wat kost de Creatormodus?

De Creatormodus is gratis.

Wat vind ik ervan?

Om dit artikel te schrijven heb ik de Creatormodus aangezet.
Voordeel vind ik de statistieken; je kunt veel beter zien welke post het goed doet en dit vergelijken.
Een nadeel lijkt mij dat de “volg” knop groter is dan de “connectie” knop. Als je een connectie maakt, ga je de persoon ook terugvolgen en verschijnen de berichten die je nieuwe connectie maakt in je tijdlijn. Volgers zien jouw updates wél in hun tijdlijn, jij ziet die van hun niet.
Volgens mij kun je door het zien van updates van anderen (en daarop te reageren!) een echte, waardevolle connectie opbouwen.

Ik vind het omschakelen naar de Creatormodus nog geen echte must; als je geen gebruik maakt van de extra functies zoals nieuwsbrieven, dan kun je prima bij een normaal profiel blijven.

Dit bericht is bijgewerkt op 25 oktober 2023.