ios 14 adverteren facebook

De impact van van iOS 14 op Facebook adverteren

Misschien heb je het gezien (en werd je een beetje zenuwachtig); er komen wijzigingen aan voor adverteren op Facebook en Instagram in combinatie met de de nieuwe besturing iOS 14 op de  iPhone. Ik zocht het voor je uit!

Wat is er aan de hand?

Vanaf iOS 14 moeten Apple gebruikers via de AppStore expliciet toestemming geven om bijhouden en volgen van gegevens via apps toe te staan.

Als gebruikers aangeven niet gevolgd te willen worden, dan is het meten van resultaten door Facebook buiten hun apps niet mogelijk.

“We believe users should have the choice over the data that is being collected about them and how it’s used. Facebook can continue to rack users across apps and websites as before, App Tracking Transparency in iOS 14 will just require that they ask for your permission first”.

Door een Facebook Pixel op je website kan Facebook je precies volgen vanaf het moment dat er je een advertentie aanklikt. Zie ook deze onderstaande illustratie.

De Facebook pixel meet dat iemand op je site is geweest en Facebook kan volgen wat je daarna doet. Als je bijvoorbeeld naar een rood jurkje hebt gekeken, dan achtervolgt dit rode jurkje je op alle websites. Deze manier van adverteren is adverteren via het Audience Network, je gebruikt andere sites dan Facebook om je advertentie te laten zien, maar Facebook stuurt de advertentie aan.

Als je geen toestemming geeft aan Facebook dan kan Facebook nog steeds alle advertenties in je Nieuwsoverzicht, Stories en Instagram personaliseren en volgen, omdat je dit gebeurt in de app van Facebook.

Heb jij te maken met wijzigingen?

Adverteer je wel eens op Facebook of Instagram? Als je antwoord “nee” is en je bent in de toekomst ook niet van plan om dat te gaan doen, dan kun je de rest van dit artikel rustig overslaan. Niet zo veel aan de hand voor jou, behalve een boel paniek.

Voor de gemiddelde gebruiker lijkt het erop dat er ook geen grote wijzigingen zijn. Behalve als je adverteert in het Audience Network. Gebruikers van iOS 14 die geen toestemming hebben gegeven voor het bijhouden en volgen van gegevens door Facebook, kunnen niet meer via dit Audience Network, dus de externe websites en apps, worden bereikt met advertenties.

Verder kun je straks maximaal 8 conversiegebeurtenissen bijhouden. Voor de gemiddelde adverteerder is dit vaak voldoende.

Wat kun je doen als je wil blijven adverteren?

In verschillende artikelen die ik heb gelezen, worden twee stappen genoemd die van belang zijn.

  1. Domein van je website verifiëren
  2. 8 conversiegebeurtenissen configureren.

In het helpcentrum van Facebook wordt uitgelegd hoe je dit moet doen.

Ik ben geen advertentie-expert. Ik adverteer wel eens, maar ik hou dat eerlijk gezegd nogal basic; een advertentie op Facebook of Instagram tonen aan een bepaalde doelgroep. Ik blijf ver weg van conversies. Wat ik voor nu heb gedaan is mijn domein verifiëren. En als in de toekomst blijkt dat het handig is om conversies in te stellen, dan ga ik dat doen. Ik zal jullie op de hoogte houden van wat ik hoor en ervaar rondom deze iOS update!

Hai, ik ben Annette Smits,

online marketeer voor MKB en ZZP

Smaakt dit blog naar meer?
Abonneer je dan op de nieuwsbrief, dan valt alle post automatisch op je online deurmat:

(afmelden kan altijd, dat spreekt voor zich)

Wil je aan de slag met je marketing?
Dan is dit misschien iets voor je:

  • Marketingondersteuning
    Voor MKB zonder marketingafdeling – maar met marketing-ambities
  • Marketingadvies
    Voor ZZP-ers die zélf hun marketing willen doen – maar dan wel in één keer goed

Weet je nog niet welke kant het op moet met je marketing?

Boek dan een afspraak voor een gratis Flitsadvies.

Over Annette Werkt

Dit ben ik
Klanten vertellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *