facebook pixel installeren ook als je nog niet adverteert

Zoals je weet, is adverteren via Facebook erg interessant, ook voor jouw bedrijf. De mogelijkheden om je doelgroep in te stellen zijn erg uitgebreid en daar kun ook jij je voordeel mee doen. Je kunt Facebook advertenties ook gebruiken om te adverteren aan bezoekers van je website, zelfs als je niet weet wie dit zijn.
Jij hebt dat vast al eens gehad; je bezoekt een website om een product of dienst te bekijken, gaat daarna naar je Facebookpagina en je ziet ineens allemaal advertenties van dit bedrijf.
Re-targeting (of re-marketing) heet dit. Op de website die je bezoekt staat een speciaal stukje code die jouw bezoek meet en het bedrijf adverteert op Facebook precies aan die mensen die hun website bezocht hebben. Heel interessant, want mensen die jouw website hebben bezocht zijn inmiddels al geïnteresseerd in je en zullen veel sneller terugkomen om het product of de dienst te kopen.

Waarom je de Facebook Pixel alvast op je website kunt installeren, ook als je (nog) niet adverteert

Ook als je nu nog niet wilt gaan adverteren, is het erg slim om de Facebook Pixel alvast op je website te installeren:
• Facebook heeft tijd nodig om de bezoekers op je site te meten, dus als je wilt beginnen met adverteren heb je een basis van mensen die écht geinteresseerd zijn in je bedrijf
• Met de bezoekers die Facebook op je website heeft gemeten kun je een ‘soortgelijke doelgroep’ aanmaken; hiermee kan ik voor mijn bedrijf adverteren aan nieuwe mensen die soortgelijke interesses hebben als mensen die mijn website hebben bezocht. Een nieuwe doelgroep maar wel eentje die super-relevant is!
• Je kunt snel zien of de bezoekers op je website deze bekijken via mobiel of een gewone computer
Om te beginnen met meten, moet je via de Advertentieaccount van Facebook een pixel aanmaken en deze in de header van je website plaatsen. Je kunt ook je webbouwer vragen dit voor je te doen, het is meestal binnen korte tijd geregeld.

Heb je nog vragen over de Facebook Pixel en waarom het interessant is, ook voor jouw bedrijf? Neem contact met me op!

Afbeelding: Freepik
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *