De dagen worden korter, het begint steeds vroeger donker te worden, kerst is in aantocht. Dat brengt mij op een van de dingen die ik het meest mis in mijn ZZP-ende bestaan; het kerstpakket.

Hoe fijn was het, op de laatste werkdag van het jaar naar huis toe rijden, “Driving Home for Christimas” uit de luidsprekers, met een kersterige doos op de achterbank. En dan thuis vol verwachting de doos met knisperend vulmateriaal open maken, in aanwezigheid van het hele gezin natuurlijk. Een waar feestje!
Natuurlijk bevatten de pakketten ook wel dingen die nog steeds ongebruikt in de kelder staan; sushi-stokjes, chocoladefondueapparaten, melkopschuimers etc.
Maar zeg nou zelf, wat is een kerst zonder kerstpakket?
Tsja… en nu, als ZZP-er; ik heb al sinds 2010 geen kerstpakket meer gezien. Gelukkig denkt de belastingdienst nog een beetje met ons ZZP-ers mee; je mag jezelf een kerstpakket van € 70,- geven. Maar deze kosten zijn slechts beperkt aftrekbaar van je winst en over de ontvangst moet je, net als iedereen, belasting betalen. Dit levert je dus niet echt voordeel op (belastingtechnisch dan).
Je kunt je relaties ook een kerstpakket geven; de kosten zijn dan nog steeds beperkt aftrekbaar, maar de ontvanger moet het pakket zelf opgeven bij de belastingdienst, jij als gever hoeft hier dus geen belasting te betalen.
Doe jezelf en een andere ZZP-er deze kerst een plezier; geef elkaar een kerstpakket! Jullie hebben het verdiend!
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *