Facebook Like Box omzetten

Vanaf 23 juni aanstaande is het gebruik van de ‘oude’ Facebook LikeBox op je website niet meer mogelijk. Gelukkig komt Facebook wel met een alternatief: de Facebook Page Plugin.
De vernieuwde Plugin ziet er zo uit:

 
Deze Page Plugin doet eigenlijk hetzelfde als de oude Like Box, hij ziet er alleen iets mooier uit en de afbeeldingen van de mensen die je pagina leuk vinden zijn iets kleiner geworden.
Omdat je omslagafbeelding nu direct op de website te zien is, is het misschien verstandig om deze eens even extra aandacht te geven. Naast de “Like” knop, is er ook een “Delen” knop, waarmee bezoekers van je website je pagina meteen op Facebook kunnen delen.

Facebook Page Plugin veranderen in een WordPress Widget

1. Ga naar https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin
2. Vul de invulvelden aan:
Als eerste de naam van je facebookpagina
Facebook Page plugin wordpress
De breedte van de Page Plugin Box is minimaal 280 pixels, maximaal 500 pixels. De hoogte kun je in de meeste gevallen leeg laten.
Zoals je ziet heb je ook nog de mogelijkheid om de omslagfoto en profielfoto’s van vrienden te tonen of te verbergen. Ook kun je berichten die je op je Facebook pagina plaatst laten zien op je website.
Als je ergens een vinkje weghaalt of plaatst, kun je eronder direct het effect op de Page Plugin Box zien.
Ben je helemaal tevreden?
3. Klik op de “Get Code”  button
Er verschijnen nu 2 delen code; wil je de Plugin Box plaatsen in een Widget; kopieer dan eerst het tweede gedeelte in de widget en daarna (met een ‘enter’ ertussen) het eerste, JavaScript gedeelte.
Facebook Page plugin WordPress
Wil je de Page Plugin Box op pagina op je website plaatsen, kopieer dan eerst het eerste, JavaScript gedeelte in het header.php bestand, net onder de <body> tag.
Het tweede stukje code kun je vervolgens kopiëren op de plek waar je de Page Plugin Box wilt hebben.
Hulp nodig?
Lukt het niet met het omzetten van de Facebook Page Plugin Box? Neem contact op, ik help je graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *