tips berichten inplannen facebook

Berichten inplannen op Facebook: een aantal tips

Het is mogelijk om op Facebook berichten in te plannen op je zakelijke pagina. Heel erg gemakkelijk, want je kunt zo een tijdje vooruit werken. Je selecteert een datum en tijdstip en Facebook plaatst het voor je, ook als je niet online bent.
Met het inplannen van berichten voorkom je dat je elke dag opnieuw moet gaan nadenken over wat je kunt plaatsen. Je kunt er op een vast moment in de week of in de maand voor gaan zitten en in een moeite een aantal berichten inplannen.

Hoe plan je een bericht in?

Als je op je zakelijke pagina een nieuw bericht maakt, kies je in plaats van ‘Publiceren’ voor het pijltje. Hier komt een klapmenu tevoorschijn, waar je kunt kiezen voor ‘plannen’.facebook inplannen

Inplannen zorgt voor rust

Het inplannen van berichten op Facebook zorgt voor rust. Je zorgt ervoor dat je met regelmaat online aanwezig en zichtbaar bent, ook als je door omstandigheden geen tijd hebt om iets te plaatsen. Bijvoorbeeld als je die dat een training of een cursus volgt of op vakantie bent. Het geeft je in een werkweek ook rust, omdat je in een keer door kunt pakken als je in de flow zit. Dat werkt efficiënter dan hapsnap losse uurtjes te werken aan je berichten.

Hou je bericht in de gaten

Met het inplannen van meerdere berichten ben je er nog niet. Je kunt natuurlijk meteen voor het hele jaar je berichten inplannen. Maar wat als de actualiteit je bericht inhaalt? Als de inhoud niet meer relevant is, of als het ineens gevoelig ligt? Het is aan te raden om ergens te noteren wat je voor wanneer gepland hebt, zodat je dit kunt checken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld mijn Facebook Marketing Plan.

Check de reacties

Je hebt je best gedaan, je berichten zijn ingepland. Als iemand reageert op je bericht, dan moet dit ook beantwoord worden. Maak iemand hiervoor verantwoordelijk binnen je bedrijf! Reserveer tijd om je bericht en de reacties te bekijken en hierop te reageren.

Wil je sparren over welke berichten je op Facebook kunt plannen? Welke waardevolle content je kunt plaatsen om zo meer volgers en meer bereik op Facebook te krijgen? Plan een een-op-een marketingsessie met mij in.

Wil je nieuwe artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Plus: je ontvangt een directe link naar mijn marketing-inhaakkalender!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.