Facebook bedrijfspagina problemen

Help! Ik kan niet meer in mijn facebook bedrijspagina

“Ik kan niet meer in mijn Facebook bedrijfspagina…”
Mijn bedrijfspagina heeft geen beheerder meer, hoe kan ik er toch in…”
Ik kan niet meer inloggen op mijn Facebook privéaccount en deze is gekoppeld aan mijn bedrijfspagina, hoe kan ik berichten plaatsen op mijn bedrijfspagina…”
De beheerder van onze bedrijfspagina is niet bekend…”

Ik krijg veel mails met vragen over toegang krijgen tot je Facebook bedrijfspagina als het niet meer lukt. Slecht nieuws voor je; in vrijwel alle gevallen is het onmogelijk om nog toegang te krijgen. Ik vertel je er meer over.

Hoe zit het ook alweer?

Voor het aanmaken van een Facebook Bedrijfspagina heb je een persoonlijk profiel nodig. Deze is achter de schermen gekoppeld aan de bedrijfspagina. Je hebt altijd toegang tot de persoonlijke pagina nodig om op je bedrijfspagina te kunnen komen.

Wat als je problemen hebt?

Ik heb voor twee problemen een mogelijke oplossing gevonden:

Als je wachtwoordproblemen hebt bij het aanmelden op je persoonlijke account dan kun je het via dit formulier bij Facebook proberen: https://www.facebook.com/help/contact/357439354283890

Als je persoonlijke account geblokkeerd is door Facebook dan kun je door een kopie van je ID te verzenden vragen om je pagina weer vrij te geven. Deze review duurt minimaal 48 uur en ze kunnen je verzoek weigeren: https://www.facebook.com/help/contact/logout?id=260749603972907

Heb je andere problemen of lukt het niet om je probleem op te lossen door bovenstaande formulieren in te vullen. Dan heb je dikke pech… het is onmogelijk om er nog in te komen. Facebook heeft geen klantenservice die je kunt mailen en waarbij ze toegangsproblemen voor je oplossen. Ook via andere wegen is Facebook niet te bereiken en er is voor dit soort problemen GEEN oplossing.

De enige oplossing is om een nieuw profiel en een nieuwe bedrijfspagina aan te maken!

Kan ik contact opnemen met Facebook?

Bij Facebook helpen ze je graag met problemen rondom adverteren, maar je kunt GEEN contact met ze opnemen voor accounts waar je niet meer in kunt.

Een aantal tips om problemen te voorkomen:

  • Zorg altijd dat je bedrijfspagina meerdere beheerders heeft. Kom je er via je eigen profiel niet meer in, dan kun je het altijd nog via een andere beheerder proberen. Let op! Deze persoon moet dan wel als beheerder ingesteld zijn en niet als redacteur. Misschien overbodig, maar kies iemand die je vertrouwt, beheerders kunnen alles doen op je pagina!
  • Verander regelmatig je wachtwoord. Dit beschermt je profiel tegen ongewenst bezoek. Ik gebruik hiervoor zelf een wachtwoordmanager die al mijn wachtwoorden opslaat.

Kan Annette mij helpen?

Nee helaas, ook ik kan je niet verder helpen als je niet meer in je Facebookaccount kunt. Je kunt wel bij mij terecht voor een een-op-een marketingadvies of het uitbesteden van je marketing.