marketingcampagne daarna

Een succesvolle marketingcampagne maar wat daarna?

Het is je gelukt. Samen met een online marketingbureau heb je je hele branding onder handen genomen en een hele succesvolle social media campagne gedraaid.
Maar wat doe je daarna? Hoe ga je verder na zo’n succes als je niet meteen een nieuwe campagne wil starten?

De campagne die jullie hebben gedaan heeft het vooraf gestelde doel bereikt; veel verkopen, een nieuwe medewerker, meer naamsbekendheid. Dit heb je bijvoorbeeld gedaan door je social media kanalen nieuw leven in te blazen, een emailnieuwsbrief te versturen en het sponsoren van een lokaal sportteam.

Ik zie dit regelmatig bij bedrijven; op het moment dat ze een online marketingbureau inhuren ziet iedereen het belang om tijd en energie te investeren in bijvoorbeeld social media. Met als voordeel dat alle initiatief van het marketingbureau uitgaat; zij vertellen wat je moet aanleveren en voor wanneer. Misschien worden er wel speciaal voor dit doel foto’s en video’s gemaakt.
Maar wat als de campagne is afgelopen als het doel is bereikt? Wat doe je dan? Je kunt meteen weer een nieuwe campagne starten als je een onuitputtelijk budget hebt. Maar wat doe je als je besluit om de campagne stop te zetten?

Waarschijnlijk heb je veel geld geïnvesteerd in de campagne en dan is het zonde om hier niet ook van te profiteren als de campagne afgelopen is. Want onder je volgers zitten vast mensen die (nog) niets willen kopen of op dit moment nog niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar in de toekomst misschien wel.

Regelmaat, onderhoud en structuur, dat zijn voor mij de basisingrediënten van succesvolle marketing. Dus ook als de campagne afgelopen is!
Probeer om regelmatig iets te plaatsen op je social media kanalen, een nieuwsbrief te versturen en op andere manieren iets van je te laten horen.

Binnen veel bedrijven zonder een marketeer of marketingafdeling is er een medewerker die ‘marketing er maar een beetje bij doet’. Met als gevolg dat het zichtbaar blijven bij bestaande en nieuwe klanten meestal ergens helemaal onderop de stapel verdwijnt.

Vind jij het ook jammer dat jouw zichtbaarheid na de campagne stopt? Heb je er genoeg van dat je elke keer kennis moet maken met een nieuwe accountmanager bij een groot online marketingbureau? Wil je wel zichtbaar zijn, maar niet het dure kantoor van het bureau betalen?

Dan ben ik er voor je!

Ik ben jouw marketingafdeling. Verwacht van mij geen adviesrapporten of vuistdikke marketingplannen; ik ben jouw marketeer die vooral doet. Ik kan bijvoorbeeld zorgen voor regelmatige zichtbaarheid door berichten te plaatsen op social media, het versturen van je nieuwsbrief en zorgen dat het nieuws op je website bijgewerkt wordt.

Wil je daar meer over weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan weet je snel wat ik voor je kan betekenen.