verplicht thuiszitten corona ondernemen

Dingen die je kunt doen als je verplicht thuis moet zitten

We zijn bijna allemaal verplicht om thuis te zitten de aankomende weken. Thuiswerken is voor sommigen een optie, hopelijk laat je gezondheid dit toe.

Zelf heb ik alle afspraken afgezegd en ben ik thuis. Onze 2 kinderen zijn ook thuis, dus dat maakt thuiswerken nog wel een tikkie ingewikkeld, maar ik heb besloten om niet stil te blijven zitten. Er zijn zat dingen die ik kan oppakken waar ik normaal geen tijd voor heb (zowel voor mezelf als voor klanten) om ervoor de zorgen dat de gevolgen van het thuiszitten zoveel mogelijk beperkt worden.

Maak een actielijst

Dit thuiszitten kan je verlammen, althans zo werkt het bij mij merk ik. Genoeg dingen die ik zou kunnen doen, maar eigenlijk nergens zin in. Ik heb (hier komt mijn liefde voor lijstjes) een heel lijstje gemaakt van dingen die ik zou kunnen doen. Kaarten schrijven aan mensen die ik nu niet kan bezoeken, aan mijn bedrijf werken, dingen die ik voor klanten kan oppakken, hardlopen met de kinderen, een Geocache maken voor in de tuin, boeken die ik kan lezen, een nieuwe site maken voor de vereniging waar ik bij zit, in de tuin werken…. Allemaal overzichtelijk bij elkaar op een lijstje!

Ga aan de slag met je website

Prima moment om je website eens onder de loep te nemen. Je site optimaliseren wat betreft SEO kost veel tijd; tijd die je nu misschien wél hebt. Een tool waarmee je kunt analyseren wat goede zoekwoorden zijn en wat je kunt doen om je zichtbaarheid via de zoekmachines te verbeteren is SEMRush. In dit blog legt Elja Daae legt uit hoe het werkt.

Hou contact met bestaande klanten

Voor mij is het op het moment best wel ingewikkeld om extra tijd aan mijn bedrijf te besteden. Ik denk dat meer mensen met kinderen dit zullen herkennen.

Naast het klantwerk besteed ik tijd aan het onderhouden van contacten met bestaande klanten. Ik probeer hen zo goed mogelijk te helpen; onder andere door het schrijven van mijn LinkedIn handleiding, kaarten te sturen en berichten op social media te liken en delen.

Ga schrijven

Gebruik deze tijd om te gaan schrijven. Schrijf die blogs die je al een poosje in je hoofd hebt. Zelf heb ik al een tijdje een aantal onafgemaakte blogs en ideeën voor blogs; deze ga ik in de komende periode afmaken en alvast inplannen.
Je hoeft deze blogs niet meteen te publiceren, het is fijn om het alvast klaar te zetten, eventueel met bijbehorende social media berichten, zodat je straks even vooruit kunt.
Je kunt ook alvast nadenken over berichten die je straks op Social Media gaat zetten en deze schrijven. Zo zorg ben je alvast in het voren aan het werk en zorg je ervoor dat je meteen weer zichtbaar kunt zijn.

Lezen

Gebruik deze tijd om te lezen over onderwerpen die je interessant vind. Tip: als je lid bent van de Bieb kun je online boeken lenen, luister je liever dan kun je de Storytel app 14 dagen gratis gebruiken.

Gebruik de tijd om je te ontwikkelen

Ga je ontwikkelen. Volg een online cursus, lees artikelen over onderwerpen waar je nog niet zo veel vanaf weet, laat je online coachen. Een paar voorbeelden:
• verdiep je in het gebruik van Instagram Stories door de artikelen op mijn website te lezen en experimenteer ermee
• Miranda Apeldoorn van ZinVol Ondernemerscoaching maakte een coronavirus survivalkit voor ondernemers met daarin hulpmiddelen die 100% gratis zijn

Have fun

Er zijn een heleboel ondernemers die allerlei opdrachten hebben verzonnen om de tijd door te komen:

Marieke van Dam deelt elke dag een van haar Speelregels en daagt je uit om te spelen en plezier te maken.
“SPEELregel: “Verplaats een dagelijkse bezigheid naar een andere plek”.
• Else Kramer zorgt voor positieve afleiding en deelt elke dag een fotografie thema/opdracht die je makkelijk en snel binnen kunt doen.
Gwyneth Leermakers geeft je leuke schrijfopdrachten op haar Instagram pagina

Behalve het effect dat dit heeft op mijn bedrijf is er ook nog het effect op de mensen om mij heen. Onze kinderen kunnen niet naar school, hoe gaat dat dan, moet ik ze les gaan geven? Hoe vullen we onze dagen in?
Wat voor mij werkt in zo’n situatie; plannen! Ik heb een hele summiere dagplanning gemaakt om een beetje regelmaat te houden. Dan weten we hier in huis allemaal waar we aan toe zijn, wel zo fijn.

Verder probeer ik veel water te drinken, check ik maar 1-2 x per dag het nieuws en sociale media, gaan we veel buiten bewegen en probeer ik gezond te eten.

Heb jij nog een aanvulling? Heel graag! Vertel het in de reacties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai, ik ben Annette Smits,

online marketeer voor MKB en ZZP

Smaakt dit blog naar meer?
Abonneer je dan op de nieuwsbrief, dan valt alle post automatisch op je online deurmat:

(afmelden kan altijd, dat spreekt voor zich)

Wil je aan de slag met je marketing?
Dan is dit misschien iets voor je:

  • Marketingondersteuning
    Voor MKB zonder marketingafdeling – maar met marketing-ambities
  • Marketingadvies
    Voor ZZP-ers die zélf hun marketing willen doen – maar dan wel in één keer goed

Weet je nog niet welke kant het op moet met je marketing?

Boek dan een afspraak voor een gratis Flitsadvies.

Over Annette Werkt

Dit ben ik
Klanten vertellen