check je wachtwoorden

Check je wachtwoorden

Wees eens eerlijk… gebruik jij ook een vast wachtwoord voor veel accounts? En weet je ook hoe gevaarlijk dit is? Probeer dit eens: Via
deze site
kun je het wachtwoord dat je vaak gebruikt invoeren. Vervolgens zie je of dit password in handen is van hackers… Oei… Dat is dus voor jou een teken; voor alle websites waar je dit wachtwoord gebruikt kun je het beste het wachtwoord aanpassen.

Een passwordmanager is de oplossing voor dit soort wachtwoordproblemen. Het is een extensie voor je browser, met een kluis waarin al je wachtwoorden staan.
De wachtwoorden die je dan voor een site kiest kun je zo moeilijk maken als je zelf wil; op het moment dat je ingelogd bent op de wachtwoordmanager vult hij automatisch de gegevens aan.
Je hoeft maar één wachtwoord te onthouden; alleen het wachtwoord waarmee je inlogt in de wachtwoordmanager. De meeste wachtwoordmanagers werken op desktop en je mobiel.

Zelf gebruik ik al een aantal jaren LastPass.

En als je denkt; dat is enorm veel werk… nou, dat valt wel mee.

  1. Begin met het aanmaken van een account.
  2. Start met het toevoegen van je 5 meest belangrijke accounts. Denk hierbij vooral aan accounts waarbij je medische gegevens (ziektekostenverzekering), creditcard gegevens (bijvoorbeeld winkels waar je online shopt, AliExpress) en persoonlijke gegevens (Facebook, Instagram) gekoppeld zijn.
  3. Maak voor deze belangrijke accounts nieuwe wachtwoorden aan! Via bijvoorbeeld LastPass kun je kiezen om het wachtwoord automatisch te wijzigen.
  4. Voor alle sites waarbij je in de toekomst moet inloggen vraagt de passwordmanager of je het wachtwoord op wil slaan in je kluis
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je nieuwe artikelen direct in je mailbox ontvangen?

Plus: je ontvangt een directe link naar mijn marketing-inhaakkalender!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.