Berichten inplannen Instagram Facebook Studio voor Makers

Berichten inplannen op Instagram met de Facebook Studio voor Makers

Je kunt berichten vooraf inplannen op Instagram met een externe app zoals bijvoorbeeld Buffer of Hootsuite. Hoe je berichten (overigens ook op LinkedIn) inplant in Buffer lees je hier.

Onlangs werd door Facebook de Studio voor Makers geïntroduceerd. Zoals je wellicht weet, is Instagram een onderdeel van Facebook en kun je via de Studio nu ook berichten inplannen voor Instagram!

Je Instagram-account aan Studio voor makers koppelen

 1. Voor het koppelen van de Studio voor Makers aan je Instagram pagina heb je allereerst een zakelijke Instagram pagina nodig, die gekoppeld is aan je Facebook pagina.
 2. Open de Creator Studio op je computer
 3. Volg de instructies
  facebook studio voor makers

Als je meerdere Instagram-accounts hebt die al zijn gekoppeld aan je Facebook-pagina of -pagina’s en je deze wilt beheren in Studio voor makers, klik je op “Doorgaan met gekoppelde accounts”.

Wat kun je ermee?

Met de Studio voor makers kun je gemakkelijk Facebook en Instagram berichten beheren, kijken hoe de berichten het doen, je krijgt inzicht in je volgers en wanneer ze online zijn én berichten inplannen.

 1. Beheer je Instagram Bibliotheek
  Met de bibliotheek kun je gemakkelijk al je posts bekijken en zoeken.
 2. Plan berichten en IgTV in
  Via de Studio voor makers kun je niet alleen berichten, maar ook video’s voor InstagramTV inplannen. Voordeel van de Studio: je kunt berichten met een foto carrousel inplannen. Dat kan met bijvoorbeeld Buffer niet.
 3. Bekijk statistieken
  In de statistieken kun je info zien over je activiteit, doelgroep en de berichten die je geplaatst hebt.
  facebook studio voor makers

Plan een bericht

Een bericht inplannen gaat als volgt:

 1. Klik op ‘Bericht maken’
  facebook studio voor makers
 2. Maak het bericht, inclusief de hashtags en een afbeelding
  facebook studio voor makers
 3. Klik om het bericht in te plannen naast het pijltje met ‘Planning’ en je kunt een datum en tijd kiezen
  facebook studio voor makers

Het effect op het bereik

Wat mij is opgevallen, is dat berichten die ik publiceer via Buffer een stuk minder bereik hebben op Facebook. Daarom plan ik de berichten voor Facebook altijd in via de Plan functie op Facebook. Omdat de Studio door Facebook zelf bedacht is, verwacht ik dat berichten die via de Studio ingepland worden een beter bereik hebben dan berichten die via andere apps zoals Buffer of Hootsuite worden ingepland. Maar dit heb ik niet getest, het is een verwachting.

Ben ik fan?

Ik heb de laatste tijd wat problemen met het inplannen van berichten via Buffer, omdat de koppeling niet lijkt te werken. Ik ben daarom blij met deze mogelijkheid!

Bron: https://www.facebook.com/help/publisher/297562044496135
10 antwoorden
 1. Elise
  Elise zegt:

  Hi! Wat een geweldig handige tool! Ik heb ook ingelogd op Creator Studio, maar ik krijg de optie bericht maken niet. Die knop zit er niet bij in. Weet jij hoe ik dit kan oplossen? Of werkt het niet voor iedereen?

  Mijn account is gekoppeld en het is een bedrijfsaccount! Mijn collega’s in hetzelfde bedrijfsaccount krijgen deze knop wel te zien. Ik heb meerdere instagram-accounts, maar bij geen enkel account krijg ik de optie.

  Beantwoorden
  • Annette Smits-Heebing
   Annette Smits-Heebing zegt:

   Dat kan kloppen Elise. Niet iedereen heeft de functie om daadwerkelijk te plannen (nog).
   Ik hoop dat het voor jou ook snel beschikbaar komt!
   Groeten, Annette

   Beantwoorden
   • Henkjan
    Henkjan zegt:

    Hallo Annette, zelfde probleem hier. Weet jij wanneer je (mijn zoon i.d.g.) die functie wel krijgt? Waar moet je aan voldoen, zijn er criteria?
    Bedankt alvast voor je reactie. Groeten, Henkjan

    Beantwoorden
 2. Anneke
  Anneke zegt:

  Hallo Annette,

  Ik zie in Studio voor Makers dat mijn Facebookpagina’s (ik beheer er 8), wel allemaal aanwezig zijn, maar er is maar 1 IG-account gekoppeld (van de 3 die ik heb).

  Ik zie niet hoe ik die andere IG-accounts kan toevoegen. Ik ben van al die 3 IG-accounts beheerder. Doe ik dat vanuit Studio voor makers of vanuit IG?

  Ik hoor graag van je,
  bij voorbaat dank en hartelijke groet, Anneke Stuij

  Beantwoorden
  • Annette Smits-Heebing
   Annette Smits-Heebing zegt:

   Hoi Anneke, als je via de studio voor makers naar het Instagram-tabblad naar “Instagram Accounts” gaat dan zie je daar aan de rechterkant een knop met “Instagram account toevoegen”. Je kunt dan inloggen op Insta met het account dat je wil koppelen.

   Beantwoorden
 3. Lisette
  Lisette zegt:

  Goedemorgen, super handig deze tool. Inmiddels alles al ingepland voor Instagram, maar hoe zorg ik ervoor dat Facebook ook mijn geplande berichten overneemt. Kan ik de geplande insta berichten ook weer koppelen aan de publicatie tool van Facebook. Ik heb die nog niet ontdekt. Kun jij mij verder helpen?

  Beantwoorden
  • Annette Smits-Heebing
   Annette Smits-Heebing zegt:

   Hoi Lisette, als je bedoelt dat je een bericht dat je voor Insta inplant ook op Facebook geplaatst wil hebben, dan kun je dit doen direct bij het inplannen van een bericht; bij het schrijven van het bericht kun je helemaal onderaan kiezen voor “Op Facebook plaatsen”.
   Het bericht komt dan precies hetzelfde als op Insta op Facebook. Over het algemeen wordt hier niet de voorkeur aan gegeven; op alle sociale media communiceer je op een andere manier (bijvoorbeeld hashtags gebruikt men nauwelijks op Facebook). Ik plan voor beide media altijd aparte berichten in.

   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben!

   Groeten, Annette

   Beantwoorden
 4. Jorieke
  Jorieke zegt:

  Hi Annette,

  Weet jij toevallig ook of het mogelijk is om producten te taggen in een Instagram-post via de studio?
  Ik kan het wel vinden voor een facebookpost en via de Instagram-app lukt het ook, maar vooruitplannen lukt tot nog toe niet.. weet jij hier een manier voor?

  Alvast hartelijk dank voor je hulp!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je niets missen?
Schrijf je in en ontvang nieuwe artikelen direct in je mailbox.

Als extra bonus ontvang je een directe link naar mijn freebee-pagina met daarop onder andere mijn marketing-inhaakkalender en het social media marketingplan in 60 minuten!
Je ontvangt maximaal 2x per maand een mail van me en uitschrijven is heel gemakkelijk.