Berichten inplannen Instagram Facebook Studio voor Makers

Berichten inplannen op Instagram met de Facebook Studio voor Makers

Update 20-9-2022: De Facebook Business Manager is inmiddels vervangen door de Meta Business Suite. In dit blog leg ik je uit hoe je de Business Suite gebruikt.

Je kunt berichten vooraf inplannen op Instagram met een externe app zoals bijvoorbeeld Buffer of Hootsuite. Hoe je berichten (overigens ook op LinkedIn) inplant in Buffer lees je hier.

Onlangs werd door Facebook de Studio voor Makers geïntroduceerd. Zoals je wellicht weet, is Instagram een onderdeel van Facebook en kun je via de Studio nu ook berichten inplannen voor Instagram!

Je Instagram-account aan Studio voor makers koppelen

 1. Voor het koppelen van de Studio voor Makers aan je Instagram pagina heb je allereerst een zakelijke Instagram pagina nodig, die gekoppeld is aan je Facebook pagina.
 2. Open de Creator Studio op je computer
 3. Volg de instructies
  facebook studio voor makers

Als je meerdere Instagram-accounts hebt die al zijn gekoppeld aan je Facebook-pagina of -pagina’s en je deze wilt beheren in Studio voor makers, klik je op “Doorgaan met gekoppelde accounts”.

Wat kun je ermee?

Met de Studio voor makers kun je gemakkelijk Facebook en Instagram berichten beheren, kijken hoe de berichten het doen, je krijgt inzicht in je volgers en wanneer ze online zijn én berichten inplannen.

 1. Beheer je Instagram Bibliotheek
  Met de bibliotheek kun je gemakkelijk al je posts bekijken en zoeken.
 2. Plan berichten en IgTV in
  Via de Studio voor makers kun je niet alleen berichten, maar ook video’s voor InstagramTV inplannen. Voordeel van de Studio: je kunt berichten met een foto carrousel inplannen. Dat kan met bijvoorbeeld Buffer niet.
 3. Bekijk statistieken
  In de statistieken kun je info zien over je activiteit, doelgroep en de berichten die je geplaatst hebt.
  facebook studio voor makers

Plan een bericht

Een bericht inplannen gaat als volgt:

 1. Klik op ‘Bericht maken’
  facebook studio voor makers
 2. Maak het bericht, inclusief de hashtags en een afbeelding
  facebook studio voor makers
 3. Klik om het bericht in te plannen naast het pijltje met ‘Planning’ en je kunt een datum en tijd kiezen
  facebook studio voor makers

Het effect op het bereik

Wat mij is opgevallen, is dat berichten die ik publiceer via Buffer een stuk minder bereik hebben op Facebook. Daarom plan ik de berichten voor Facebook altijd in via de Plan functie op Facebook. Omdat de Studio door Facebook zelf bedacht is, verwacht ik dat berichten die via de Studio ingepland worden een beter bereik hebben dan berichten die via andere apps zoals Buffer of Hootsuite worden ingepland. Maar dit heb ik niet getest, het is een verwachting.

Ben ik fan?

Ik heb de laatste tijd wat problemen met het inplannen van berichten via Buffer, omdat de koppeling niet lijkt te werken. Ik ben daarom blij met deze mogelijkheid!

Bron: https://www.facebook.com/help/publisher/297562044496135