facebook bedrijfspagina verwijderen

Bedrijfspagina op Facebook verwijderen of samenvoegen

Een klant nam contact met me op; hij had per ongeluk 2 bedrijfspagina’s aangemaakt op Facebook. Dat was niet de bedoeling…
Als je 2 bedrijfspagina’s hebt op Facebook en er één wilt overhouden zijn er 2 opties:
1. Samenvoegen van de pagina’s
2. Eén van de pagina’s verwijderen

Pagina’s samenvoegen

Heb je 2 pagina’s met beide likes en wil je de likes behouden? Dan kies je voor de optie “Pagina’s Samenvoegen”. Je vind deze op facebook.com/pages/merge.
Om de pagina’s te kunnen samenvoegen moet je beheerder zijn van beide pagina’s, de pagina’s moeten hetzelfde adres hebben wanneer het een echte lokatie is en de pagina’s moeten vergelijkbare namen hebben.
Als je pagina’s wilt samenvoegen die verschillende namen hebben, dan kan het zijn dat je eerst de naam van de pagina moet aanpassen zodat deze meer op elkaar lijken.
Je verzoek wordt altijd eerst bekeken door Facebook. Je vind-ik leuks en check-ins worden gecombineerd, maar de berichten foto’s en dergelijke van de samengevoegde pagina worden verwijderd.

Pagina verwijderen

Wil je je Facebookpagina verwijderen? In de nieuwe paginaweergave ga je naar je pagina, en klik je op de button met de drie puntjes. Vervolgens op “Instellingen voor pagina en taggen”.

facebookpagina verwijderen

Je komt dan in een nieuw scherm, waar je kunt kiezen voor “Gegevens van Facebookpagina”. Helemaal onderaan kies je voor “pagina verwijderen”.facebookpagina verwijderen

Facebook geeft je 14 dagen de tijd om je te bedenken. Je pagina blijft online en wordt na 14 dagen permanent verwijderd.

Dit bericht is bijgewerkt op 31-5-2021.