aan je bedrijf werken

Maak jij tijd vrij om AAN je bedrijf te werken?

Ik had vorige week een telefoongesprek met bevriende ondernemer Erno Hannink. Hij helpt ondernemers door ze los te weken uit de waan van de dag om doelen voor de lange termijn realiseren. Bijvoorbeeld je expertise uitdragen door het schrijven van een boek en dit op social media te laten zien en het groeien met je bedrijf met aandacht voor duurzaamheid en impact. Hij doet dit door de ondernemer bij de les te houden, door ze, desnoods dagelijks, te vragen en coachen naar wat het belangrijkste ding is dat ze te doen hebben om hun lange termijn doel te halen.

Je zou kunnen denken; dat kunnen die ondernemers toch zelf wel? Een boek schrijven, beslissingen nemen voor de lange termijn of je marketing oppakken? Wat ze ervoor moeten doen is zich ontworstelen aan de waan van de dag en tijd vrij maken. Klinkt simpel toch?
Toch zie ik dat het vaak niet lukt, ook niet als het gaat om marketing.

Ook voor mij is het heel herkenbaar. Mijn doel voor 2021 is meer bloggen. Maar de tijd hiervoor vrij maken is een hele uitdaging. Ook al plan ik het in mijn agenda, werk voor klanten gaat toch steeds voor en dan komt het bloggen er niet van. Ook tijdens het vaste moment dat ik bedacht had; dinsdag- en donderdagavond als de kinderen naar de voetbaltraining gaan, zijn er altijd dingen die er tussen komen; wasje opvouwen, een klant die mailt, geen inspiratie… Daarom bedacht ik om me aan gaan te sluiten bij een Schrijfcafé waarin ik de tijd reserveer om te bloggen. Ook uitgesteld, want corona.
Met Erno had ik het erover dat er vast ook online schrijfcafé’s zijn. Een klein beetje zoeken op Google en ik heb me ingeschreven voor het Online Schrijfcafé van Brenda van Es aanstaande maandag. ’s Avonds van 7 tot 9 ga ik twee uur lang schrijven. Ik koop als het ware tijd van Brenda en ga zelf aan de slag. Al is het maar om een stok achter de deur te hebben (en dit blog af te schrijven 😀).

Zo werkt het natuurlijk in bijna alle gevallen als je graag ergens tijd voor wil maken maar dit niet lukt. Je kiest een coach, het liefst een waar je klik mee hebt, en je koopt tijd om jezelf “accountable” (vreselijk woord, maar het klopt hier wel), te houden. Ik betaal Miranda Apeldoorn van Zinvol met liefde om elk kwartaal even naar mijn bedrijf en mijn focus te kijken. Een schrijfcafé helpt mij om dit (en de volgende) blogs ook echt af te maken. Erno Hannink helpt je als je grote groeistappen wil zetten. Ondernemers met een marketingvraag komen bij mij en we kijken samen naar je marketing, zodat je daarna weer verder kunt. Hiermee hou ik je marketinguitdagingen scherp.

Wat helpt jou om je doelen te behalen? Hoe zorg jij ervoor dat je uit de waan van de dag stapt?